Weboldal hibák, amik elriasztják a látogatókat az oldaladról
Bejegyzés dátuma: 2022.03.21.

Weboldal hibák, amik elriasztják a látogatókat az oldaladról

Kevés látogatója van a weboldaladnak? Jobban is mehetne az üzlet? Nem tudod, hol a gond? Nézzük, milyen hibák fordulhatnak elő honlapkészítéskor?

A weboldalad célja, hogy ügyfeleket szerezz. A honlap a vállalkozásod online lelke, és egy jól felépített weboldal a siker kulcsa lehet számodra. Viszont egy rosszul felépített, összecsapott weboldal akár a vállalkozásod vesztét is okozhatja. Egy honlap sosincs kész, folyamatosan monitorozni, alakítani kell. Weboldaltervezésnél számos hibát el lehet követni, ha nem megfelelő szakemberre bízod a feladatot.

Mik lehetnek ezek a hibák?

Konkrét cél hiánya

Tudd a weboldalad célját. Miért és kiknek akarod létrehozni? Írd le magadnak, hogy mit szeretnél: ügyfeleket akarsz szerezni? Termékedet, szolgáltatásodat akarod bemutatni? Blogot szeretnél írni? Ismerd a konkrét célközönségedet, hogy meg tudd őket szólítani.

Ha nincs meg a konkrét cél és felépítés, hogy mit akarsz akkor addig ne vágjál bele, mert csak csalódni fogsz.

Nem mobilbarát

Ez majdnem olyan fontos, mint az első pont. Azok a weboldalak, amik nem reszponzívak labdába sem tudnak rúgni, mivel általában 1 honlapot több mint 60%-ban mobilról néznek. Új vagy meglévő honlapod van, az első gondolatod az legyen, hogy mobilon is jól mutasson.

Túlzott vagy kevés design

Design, avagy a siker titka. Honlap felépítésénél meg kell találni az arany középutat, ne legyen túl sok de túl kevés sem.
Tervezés fázisa egy óriási kreatív munka, ahol ki kell találni az egyedi színeket, formákat, betűtípusokat, szöveges tartalmat. Lényeges szempont, hogy átlátható legyen, mégis legyen benne egy kis plusz. Egy rosszul választott betűvel, vagy színkombinációval az egész projekt elcsúzhat. Vagy ha nem megfelelően építed fel az oldal hierarchiáját

Bonyolult navigáció

Nincs is annál bosszantóbb mikor egy információt kutatni kell egy weboldalon. A menünek úgy kell felépülnie az aloldalakkal együtt, hogy a látogatónak egyértelmű legyen, mit hol keressen. A sok almenü csak összezavarja a felhasználót és végül csalódottam elhagyja az oldalt.

Nem megfelelő tartalom

Dizájn mellett a tartalom is számottevő, a cél, hogy a vásárló megtalálja azt amire kíváncsi. Olyan minőségi szöveges tartalmat kell gyártanod, ami tájékoztat és bizalmat kelt a vevőben.
Mire kell itt figyelned?

  • szöveges tartalom: Ne ömlesztve legyen a szöveg, hanem tagold rövidebb bekezdésekre
  • érdemes pofi szakembert alkalmaznod, aki a megfelelő marketing szövegeket megírja
  • helyesírás: a vállalkozásod számára nem vet jó fényt ha a weboldalad tele van helyesírási hibákkal

Milyen egy jó weboldal? Itt találsz egy jó kis összefoglalót.

Ha úgy látod, hogy a weboldalad nem üzemel megfelelően és segítség kell, akkor keress bátran. Ne feledd, hogy a honlapod a vállalkozásod online lelke.

Szia! 

lévay-molnár helga

Webdesignerként az a célom, hogy olyan arculatot és egyedi weboldalakat tervezzek számodra, amelyek nemcsak modernek, letisztultak, hanem érthető az üzenete, mobilbarát és persze keresőoptimalizált. 

Friss blog bejegyzések

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023-ban Mi vár ránk 2023-ban? Új év, új lehetőségek. Mint a divatban úgy a webdesign területén is minden évben új trendek bukkannak fel. Nézzük milyen webdesign trendek fognak dominálni 2023-ban: Mikroanimációk, mikrointerakciók Ezek az animációk...

bővebben

A Facebookon is megtalálsz