Reszponzív weboldal, miért fontos?
Bejegyzés dátuma: 2022.07.01.

Reszponzív weboldal, miért fontos?

A mai rohanó világban minden információt az okostelefonon keresztül tudunk meg. Nincs már arra időnk, hogy leüljünk a számítógép elé és nézelődjünk. Bárminek bárhol azonnal utána tudunk nézni a mobilunk segítségével. Ezért is fontos, hogy a weboldalad reszponzív legyen.

De mi is az a reszponzív design?

Biztos találkoztál már ezzel a szóval. Reszponzívnak nevezzük az olyan weboldalakat, ahol a funkciók és a deisgn (képek, szövegegek, gombok) rugalmasan illeszkedik mindenféle kijelzőmérethez. Az egészen kicsi kijelző mobilon, a tableten át a nagy full HD-s tévéig. A weboldalad mobilnézetben nem úgy fog kinézni, mint mondjuk tableten, vagy számítógépen.

Reszponzív weboldal

Miért kell erre gondolnod, ha weboldalad van?

Ma az emberek 70-80%-a mobilon böngészik. Például az én weboldalamat 89%-ban mobilon nézik meg. Mai vásárlások zöme is mobilon történik. Ha már van egy meglévő honlapod, vagy még csak most szeretnél, akkor fektess nagy hangsúlyt a mobilos nézetre, ez legyen az elsődleges.  Ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy a weboldalad mobilbarát legyen.

Miért fontos, hogy a weboldalad reszponzív legyen?

  1. Egyrészt a Google hátrasolrolja azokat a honlapokat, amelyek nem mobilbarátok. Sajnos a mai napig találkozom olyan weboldallal, ami mobilon szétesnek, vagy nagyítani kell, hogy lássak is valamit.
  2. Ha nem reszponzív weboldalad van, akkor kevesebb lesz a forgalmad, mert senki nem fogja megnézni a weboldaladat, vagy gyorsan elmegy róla, ha látja hogy nem illeszkedik a mobilra.
  3. Ha reszponzív a weboldalad, akkor mérőkódokkal (Google Search Console, Google Analytics) monitorozni tudod a weboldalad teljesítményét. Hányan, honnan nézik, milyen keresőszóra jelensz meg, hanyadik helyen vagy a Google találati listáján?
  4. Ha a Facebookon, vagy Instán hirdetsz, akkor kötelező, hogy reszponzív legyen a weboldalad, mert szinte mindenki mobilon fog a hirdetésedre kattintani.

Milyen a jó reszponzív weboldal?

  1. Navigációja legyen egyszerű. Többségében a „hamburger menüt” célszerű használni, mindenki azonnal felismeri.

  2. A szöveges tartalom szellős legyen, mint zsúfolt. Emellett legyen olvasható. A címsorok betűmérete ne legyen túl nagy.

  3. A megjelenő képek legyenek mobilra optimalizálva.

  4. Ne legyen túl sok design elem.

Egy reszponzív weboldal csak az előnyödre válik. Viszont ha tudod hogy a honlapod nem mobilbarát, minél hamarabb változtass ezen.

Ugye a Te weboldalad reszponzív???

Milyen egy jó weboldal? Itt találsz egy jó kis összefoglalót.

Szia! 

lévay-molnár helga

Webdesignerként az a célom, hogy olyan arculatot és egyedi weboldalakat tervezzek számodra, amelyek nemcsak modernek, letisztultak, hanem érthető az üzenete, mobilbarát és persze keresőoptimalizált. 

Friss blog bejegyzések

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023-ban Mi vár ránk 2023-ban? Új év, új lehetőségek. Mint a divatban úgy a webdesign területén is minden évben új trendek bukkannak fel. Nézzük milyen webdesign trendek fognak dominálni 2023-ban: Mikroanimációk, mikrointerakciók Ezek az animációk...

bővebben

A Facebookon is megtalálsz