Honlap tervezés, 5 újabb weboldal hiba, amit jobb elkerülni
Bejegyzés dátuma: 2022.03.22.

Honlap tervezés, 5 újabb weboldal hiba, amit jobb elkerülni

Weboldalt szeretnél? Tudd milyen szempontokat vegyél figyelembe, ahhoz, hogy sikereket érjél el. Előző bejegyzésben 5 olyan hibalehetőséget mutattam meg, amik befolyásolják egy honlap jövőjét. Most megint kirészletezek 5 újabb weboldal hibát, amik előfordulhatnak.

Sok stock fotó használata

Egy valamiben biztos lehetsz. Az egyéni, saját képek statisztikailag sokkal jobban teljesítenek, mert személyesebbek. Ha most indítod el a vállalkozásodat, ajánlom bízz meg egy fotóst, aki készít rólad jó pár képet, amit felhasználhatsz.
A látogatók nem szeretik, ha túl sok stock fotót használnak, amiről lerí hogy személytelen. Persze ezalatt ne értsd azt, hogy egyáltalán ne használj stock fotót. Itt a lényeg az arányokon van.

Nem rendszeres tartalomfrissítés

Gondolom Te sem szereted újra és újra ugyanazt a tartalmat elolvasni egy honlapon, főleg ahol még az előző lejárt akció is fenn van. Ezek az oldalak megbízhatatlanok, és sajnos elveszítik a potenciális látogatókat.
Ha minél több látogatót szeretnél, frissítsd a tartalmadat, amilyen gyakran csak tudod. Ha termékeket árulsz, legyen szezonális akcióid, mutasd be a legújabb termékeidet. Emellett lényeges odafigyelned, hogy a honlapon lévő elérhetőségek, céges adatok helyesen szerepelnek.

Rossz tartalomfelépítés

Bosszantó tud lenni, ha egy weboldalon nem találod meg a keresett információt. Mit tesz ilyenkor a odalátogató? Gyorsan távozik az oldalról! Logikusan kell felépíteni a honlap hierarchiáját, hogy ne okozzon gondot a látogatónak megtalálni az őt érdeklő részt. A tartalom legyen szellős és áttekinthető, ajánlatos alcímeket és kiemeléseket használnod.

Zsúfolt tartalom

Kevesebb néha több, szokták mondani. Előforduló hiba, hogy minden információt ömlesztve akarunk közölni a látogatóval. A tartalomnak szellősnek kell lennie, ún. „fehért űrt” hagyjunk az egyes szakaszok között.
Ezek az üres felületek letisztulttá teszik a weboldalt, viszont ezt sem szabad túlzásba vinni.  

Tesztelés hiánya

Tudom fontos, hogy egy új weboldal minél hamarabb megjelenjen az éterben, de hangsúlyt kell fektetned a tesztelésre. Ellenőrizni kell:

  • hogy minden kijelzőn megfelelően látszik-e a tartalom,
  • különböző böngészőkön hogyan jelenik meg a honlap,
  • weboldalon lévő gombok, linkek működnek-e

Ha honlap tervezésnél ezeket nem ellenőrzöd, akkor nem fogod tudni, hogy megfelelő-e a weboldalad felépítése, tudják-e használni a vásárlók.

Milyen egy jó weboldal? Itt találsz egy jó kis összefoglalót.

Szia! 

lévay-molnár helga

Webdesignerként az a célom, hogy olyan arculatot és egyedi weboldalakat tervezzek számodra, amelyek nemcsak modernek, letisztultak, hanem érthető az üzenete, mobilbarát és persze keresőoptimalizált. 

Friss blog bejegyzések

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023-ban Mi vár ránk 2023-ban? Új év, új lehetőségek. Mint a divatban úgy a webdesign területén is minden évben új trendek bukkannak fel. Nézzük milyen webdesign trendek fognak dominálni 2023-ban: Mikroanimációk, mikrointerakciók Ezek az animációk...

bővebben

A Facebookon is megtalálsz