Miért fontos, hogy jó minőségű képek legyenek a honlapodon?
Bejegyzés dátuma: 2022.10.04.

Miért fontos, hogy jó minőségű képek legyenek a honlapodon?

A jó minőségű fotók öltöztetik a weboldalt, a dizájn egyik alkotóeleme. Sikeresebbek és jobban is teljesítenek azok a weboldalak, ahol minőségi fotók vannak. Vizuális világban élünk, egy vevőt egy látványos képpel azonnal meg tudsz fogni.

Saját kép vagy stock fotó?

Egy valamiben biztos lehetsz. Az egyéni, saját jó minőségű képek statisztikailag sokkal jobban teljesítenek, mert személyesebbek. Ha most indítod el a vállalkozásodat, ajánlom bízz meg egy fotóst, aki készít rólad jó pár képet, amit felhasználhatsz. A felhasználók nem szeretik, ha túl sok stock fotót használnak, amiről lerí, hogy személytelen. Persze ezalatt ne értsd azt, hogy egyáltalán ne használj stock fotót. Itt a lényeg az arányokon van. Inkább több saját készítésű képed legyen, mint stock fotód. Biztos vagyok abban, hogy Te is jártál úgy, hogy egy stock fotóval több weboldalon is találkoztál. Ne a Te honlapod legyen az egyik!

Hogyan készíts saját jó minőségű képet?

Számos lehetőséged van. Fentebb említettem, hogy megbízhatsz egy fotóst is, aki különböző beállításokban készít rólad képeket. Ha éppen fotóst keresnél, szívből ajánlom Lele Erikát. Ő készítette rólam a fotókat mikor elindítottam a vállalkozásomat. Odafigyelt minden apró részletre, ennek köszönhetően olyan sok szuper kép született, hogy nehéz volt a választás.

Amire figyelj, hogy a jó minőségű képek nagy felbontásúak. A nagy méretű fotók lelassítják a weboldalt és lassabban is töltődnek be, ami nagy hátrány. Ezért célszerű őket kicsinyíteni. Erre számos program van. Az egyik kedvencem a TinyJPG online szoftver, ahol egy kedves kis panda fogad. Optimális méretre tömöríti a képet, anélkül, hogy minőségi romlás menne végbe.

Tinypng képtömörítő

Hogyan gyűjts stock fotókat?

Itt beszélhetünk ingyenes és fizetős verziókról, ki mit szeretne. Ma már számos olyan weboldal van, ahol ingyenes, jó minőségű, és jogtiszta fotókat tudsz letölteni. Mielőtt letöltesz egy képet, feltétlen nézd meg a fotó licencét, vagyis hogy kereskedelmi célra is felhasználhatod vagy nem, plusz módosíthatod-e. Az ingyenes oldalakon is több száz millió kép közül tudsz választani:

 1. Pexels
  Nagy kedvencem ez az oldal. Az egyik legismertebb stock fotó oldal, ráadásul itt lehetőséged van magyarul is beírni az adott kifejezést. Nagy felbontású képeket találsz itt, amelyeket bárhol fel tudsz használni: weboldal, social media, nyomtatott anyagok.
 2. Pixabay
  A másik legismertebb stock fotó oldal. Itt nemcsak képeket találsz, hanem vektoros grafikákat és illusztrációkat is. Szintén bárhol felhasználhatod a letöltött képeket.
 3. Unsplash
  Ezen az oldalon több mint 1 millió képet találsz, amelyeket profi fotósok töltenek fel. A rendes képek mellett textúrákat, háttereket és művészi fotókat is találsz.
 4. Gratisography
  Itt szuper kreatív és vicces képekre is rálelhetsz, ami tuti mosolyt csal az arcodra. Nincs fenn annyi kép, mint az előző oldalakon, de ha kreatív, egyedi képeket akarsz, akkor ez a TE helyed.
 5. Foodiesfeed
  A nevéből is sejtheted, hogy itt az étellel kapcsolatos fotókat találsz. A képeket gasztrobloggerek, fotósok töltik fel. Ha kifejezetten ilyen képeket keresel, akkor ez az oldal tökéletes választás.
 6. Bucketlistly.blog
  Ha utazással kapcsolatos blog oldalt indítanál, akkor ez az oldal Neked való. Itt számos utazással kapcsolatos jó minőségű képeket fogsz találni.

Fizetős weboldalak

Ebből sincs hiány. Számos fizetős képgyűjtő oldal van, ahol garantált a jó minőség. Ilyen oldalak: Alamy, Creativemarket, Shutterstock stb..

Láthatod, hogy rengeteg forrás áll a rendelkezésedre. Ami lényeges, hogy mielőtt belevágnál a saját weboldalad tervezésébe, előtte végig kell gondolnod, hogy lesz-e elég saját képed a honlaphoz vagy nem. Nem feltétlenül szükséges pénzért fotókat vásárolni, mikor annyi ingyenes lehetőség van.
Emellett legyél felkészült, tudd az alapvető szempontokat, hogy mitől lesz egy weboldal sikeres.

Szia! 

lévay-molnár helga

Webdesignerként az a célom, hogy olyan arculatot és egyedi weboldalakat tervezzek számodra, amelyek nemcsak modernek, letisztultak, hanem érthető az üzenete, mobilbarát és persze keresőoptimalizált. 

Friss blog bejegyzések

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023

Webdesign trendek 2023-ban Mi vár ránk 2023-ban? Új év, új lehetőségek. Mint a divatban úgy a webdesign területén is minden évben új trendek bukkannak fel. Nézzük milyen webdesign trendek fognak dominálni 2023-ban: Mikroanimációk, mikrointerakciók Ezek az animációk...

bővebben
A jó honlap ismérvei

A jó honlap ismérvei

A jó honlap ismérvei Mitől lesz jó egy weboldal?Milyen szempontok játszanak szerepet? Ha most szeretnél egy honlapot indítani vagy van már egy meglévő weboldalad, akkor lényeges tudnod az alapvető szempontokat. Nagy a verseny a konkurenciák között, így egy rossz...

bővebben

A Facebookon is megtalálsz